Sklep z winem online - Vinorama.pl - Twój Internetowy sklep z winami

Trwa dodawanie produktu.. "{product}" został dodany do koszyka!
  • Barwa
  • Smak
  • Kraj
  • Region
  • Szczep
  • Rodzaj
  • Cena
  • Oferty specjalne
  • Zestawy promocyjne

Pasujących produktów: 246

NOWE SMAKI

199,00 zł

 Nos jest niezwykle bogaty, aromaty czarnych i czerwonych owoców. Mocno zadymione, tłuste, dębowe smaki na  p odniebieniu, wynikające z 20 miesięcznego leżakowania w beczkach...

Shannon Mount Bullet Merlot

Shannon Mount Bullet Merlot

Czerwone, Wytrawne

RPA

Ocena: 0.0

Dodaj do

WINA MEDALOWE

149,00 zł

Niezwykle eleganckie wino z nutami zielonego agrestu w nosie z ziołowym podtekstem. W ustach o charakterze krzemiennym, bajecznej kwasowości i długim finiszu.

Casas Del Bosque Pequenas Producciones Sauvignon Blanc

Casas Del Bosque Pequenas Producciones Sauvigno...

Białe, Wytrawne

Chile

Ocena: 10.0

Dodaj do

WINA EKOLOGICZNE

89,90 zł

Głęboka czerwono fioletowa barwa ze szkarłatnymi odcieniami. Przebija się aromat fiołków, korzenny, pieprzowy, przypalonego dębu.  

The Hedonist Shiraz

The Hedonist Shiraz

Czerwone, Wytrawne

Australia

Ocena: 8.0

Dodaj do

Newsletter

Zapisz się w naszym newsletterze aby otrzymywać przydatne informacje na swój adres e-mail:

PoleĆ Serwis

Spodobała Ci się oferta naszego sklepu? Poleć go swojemu znajomemu

CENA: ILOŚĆ: DOSTĘPNOŚĆ:

159.00 zł

0 szt.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU:

Producent: De Stefani
Kraj: Włochy (mapa)
Region: Veneto 
Apelacja: IGT Veneto 
Rocznik: 2007 Po wyczerpaniu zapasu wysyłamy najstarszy możliwy rocznik.
Kategoria: Spokojne
Barwa: Czerwone
Smak: Wytrawne
Klasa: Jakościowe
Zaw. alkoholu: 14,50%
Pojemność: 0,75 L
Szczepy: % Merlot
% Cabernet Sauvignon
% Refosco
Starzenie w dębie: 18 miesięcy francuski
Potencjał starzenia: 25 lat (szczyt 15 lat od zbiorów)

OCENA:

10

W przeszłości oceniałeś już ten produkt.

Zapraszamy do wystawienia not innym produktom z naszej oferty.

photo
small_photo
notes

Nota Degustacyjna

Głęboko rubinowa barwa, intensywne aromaty dojrzałych owoców, fiołków, z ulotnymi i korzennymi nutami, krągła budowa, bardzo mocna struktura, o odpowiednim poziomie garbników i złożonym bukiecie.

suggestions

SUGESTIA SERWOWANIA

Podawać w temp. 16 – 18°C. Idealne do dziczyzny, mięs z rożna, mięs grillowanych i dojrzałych serów.

INFORMACJE DODATKOWE

TERRE NOBILI Pojedyncza winnica

INFORMACJE HISTORYCZNE: „Terre Nobili” to nazwa winnicy, której winogrona służą do produkcji wina o tej samej nazwie. W przeszłości szlachetni Wenecjanie przybywali do tej krainy na swoich łodziach, żeglując niewielkim kanałem Fossetta, aby zakupić wyśmienite wina.

MIEJSCE PRODUKCJI: Posiadłość „Le Ronche”® jest zlokalizowana w Fossalta di Piave. „Le Ronche” to nazwa miejsca, gdzie znajdują się winnice, w których rosną szczepy Cabernet Sauvignon, Merlot i Refosco. Nazwa pochodzi od starego miejscowego zioła „roncare” i oznacza „uprawiać pole”. W „Le Ronche” znajdowały się porośnięte lasami ziemie, na których, ze względu na szczególną jakość i strukturę gleby, uprawiano głównie winorośl.

GLEBA: Aluwialna, bogata w glinę.

KLIMAT: Łagodny, z bardzo niewielką ilością przelotnych deszczy i wysokimi temperaturami latem, co zapewnia najlepsze warunki dojrzewania winogron.

ZARZĄDZANIE WINNICĄ: Aby zapewnić idealne warunki dojrzewania winogron, oprócz typowego zarządzania winnicą, przeprowadzamy letnie przycinanie i ostrożne przerzedzanie liści. Ponadto przeprowadza się zbiory zielonych winogron w celu podniesienia jakości i zwiększenia ilości gron.

ZBIORY: Koniec września − początek października, kiedy grona są wyjątkowo dojrzałe, co powoduje, że osiągają największą głębię barwy, są pełne aromatycznej struktury i łagodnych garbników.

PROCES PRODUKCJI: Najpierw odbywa się odszypułkowywanie i miażdżenie winogron, następnie długi proces maceracji w specjalnych kadziach fermentacyjnych w temperaturze 25−30°C z częstym przepompowywaniem. Potem wino jest zlewane do kadzi ze stali nierdzewnej, gdzie przebiega fermentacja wyłącznie z dodatkiem dzikich drożdży w kontrolowanej temperaturze oraz proces fermentacji jabłkowo mlekowej. Przez następne 18 miesięcy wino dojrzewa w beczkach.

PRZECHOWYWANIE: W chłodnym i ciemnym miejscu, butelki należy umieścić w pozycji poziomej. Struktura i złożoność wina sprawiają, że staje się lepsze, dojrzewając w butelce, co może trwać do 25 lat, przy czym najlepszą wartość osiąga 15 lat od zbioru.

 

 

Wypróbuj koniecznie z:

Sery , Dziczyzna
notes

WASZE KOMENTARZE O PRODUKCIE

1
Koneser
05.01.2012 o godzinie 12:22
Niesamowity trunek zadowoli najwytarniejszego smakosza.

Dodaj komentarz

Zaloguj się lub zarejestruj
aby skomentować ten produkt